lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kurjenpolvi 2007-2014

Talo on vasta koottuna heinäkuussa 2007.
Pieni pullea peipposen käsikin näkyy kuvassa juhlaliputtamassa. 
Kurjepolven talo löytyi pohdintojen ja etsiskelyjen jälkeen alkukesästä 2007. Heti kun näin tämän tanskalaisen ihanuuden Nukekkoti & Lelun lähettämässä linkissä, olin varma että tässä on minun Kurjenpolveni. Se oli ihana ja tuntui aivan käsittämättömän suurelta - miten ikinä saan huoneet täytettyä? No, vuosien varrella huoneet on jo muutamaan otteeseen myllästettykin uuteen uskoon. Ihanahan se on edelleen, en hetkeäkään ole katunut valintaani. Kehitysideoista mainittakoon ajatus kellarikerroksen rakentamisesta. Tai ainakin kivijalasta, jolla talon saisi kohotettua irti maasta. Ovesta voisi laskeutua portaat katutasoon. Sehän tarkoittaisi sitten myös sitä, että talon edustalle voisi muotoilla vähän piennarta ja puskaa.

Talo on ihana, mutta koska tyytyväinen ihminen on kehityksen jarru, ryhdyin suunnittelemaan julkisivun modifiointia astetta persoonallisemmaksi.

Kurjenpolvi 2009. Pitkäksi venähtänyt tuumaustauko on alkanut. 
Tuumasta toimeen siis! Julkisivuremontti alkoi heinäkuussa 2009. Homma jatkui ja samalla maalasin oven ja ryhdyin rappaamaan. Tätä hommaahan sitten jatkui kunnes päätin ottaa hieman etäisyyttä ja aikalisää. Ja siinähän sitä etäisyyttä tuli otettua ja ne vuodet sitten vierähtivät! :D Alkuun keskeneräinen pytinkin tietysti pisti silmään aika pitkäänkin, mutta hyvin pian se maisemoitui niin ettei keskeneräisyys enää sattunut silmään.

Kunnes sitten taas kerran kaivoin työkalut naftaliinista ja otin esiin vuosia sitten tilaamani tiilikuorman ja ryhdyin latomaan. Kun pitää tarpeeksi pitkän tauon, ei suunnitelmatkaan enää ole niin kirkkaana mielessä. Niinpä ladoin menemään sen suuremmitta suunnitelmitta ja tässä on tulos.

Tiilikuorman tilausta odotellessa..
One of ongoing projects is a redoing the facade of my loved Kurjenpolvi. In the summer of 2009 I started building the walls with dollshouse bricks, glue and cement. Well, first I run out of tiles and soon after my own interest. At first a half done dollshouse facade caught badly my eye every time I went past it. Soon enough I got used to the half done finish and it took all these years for me to pick up where I left. Just a little while ago I started finishing up my business. Well, not finished completely but it is looking a lot better. I just run out of tiles, again.... 

12 kommenttia:

Kikka N kirjoitti...

Iso muutos! Hieno tulee!
Tuleeko myös kokonaispainoa lisää?

- Virpi kirjoitti...

Kiitos Kikka! Tiilet ovat hyvin huokoista ja kevyttä materiaalia, joten ne eivät juurikaan lisää painoa tuo.

Anne kirjoitti...

Kyllä tulee kaunis. On sillä vaan merkitystä millainen se ulkopuoli on. Kunpa saisi itsekin panostettua sinne ulkopuolelle.

Riitta kirjoitti...

Hieno tiiliverhoilu, ne paksut ikkunanpieletkin uppoavat syvemmälle seinään. Minulla on tuo sama talo ja samanlaisia ajatuksia pohjakerroksen päällystämisestä tiilillä. Yksi pohjakerros lisää on käynyt mielessäni, mutta miten se kestäisi talon painon? Hiljaa hyvä tulee.

Maria kirjoitti...

No vau! Kyllä ollaan kuule kaivattu näitä sun päivityksiä :)

Mulla Välitalo uinuu samalla tavoin, koskahan mä herään?

- Virpi kirjoitti...

Voi kiitos teille kommentoijille, hauskaa, että Kurjenpolvessa vielä riittää vierailijoita!

Lissu kirjoitti...

Hienolta näyttää! Itsekin olen käyttänyt tuota tiilimateriaalia ja on todella kätevää! Mitäs Vailille ja Vienolle kuuluu?

- Virpi kirjoitti...

Hei Lissu! Vaili ja Vieno kiittävät kuulumisia! Vaililla pieniä terveysongelmia (putosi kirjaston marmorilattialle ja loukkasi niskansa, odottelee liimahoitoa). Vienolla on kevättä rinnassa! :D Tiilimateriaali on kyllä tosi kätevää ja helppo muotoilla!

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Ihana talo! Myy se mulle, please :) t. anna-marja

Maria kirjoitti...

Tulinpas kurkistamaan mitä Kurjenpolveen kuuluu?

Saara kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Ei enää yhtään tylsä valmispinta, vaan hieno ja realistisen näköinen! :)

Mike Johnson kirjoitti...

Miten onnistut? Voit julkaista aiheesta videon tiktokissa ja ostaa seuraajia täältä https://viplikes.fi/tiktok/tiktok-followers/