Sali

Sali eli Kurjenpolven teehuone sijaitsee keskikerroksessa talon vasemmassa reunassa. Se on ensimmäisiä valmistuneita huoneita ja taisipa olla kolmantena työvuorossa keittiön ja eteisen jälkeen.
Tässä kuvassa olen rakennellut taloani jo ainakin puoli vuotta, jos en pidempään. Hitaasti etenee!
Halusin salista vaalean vaaleine kalusteineen. Ensimmäisiä hankintoja oli hieno kaakeliuuni Mollamarista, johon sain valita värisävyt ja muita yksityiskohtia. Se on todella kaunis ja hienosti tehty miniesine. Lattia on maalattu Helmi- kalustemaalilla savunharmaaksi ja katto kiiltävän valkoiseksi. Nämä salin tapetit ovat 1:1 tapettikirjasta ja vähän väärää skaalaa nukkekotiin, mutta ovat säästyneet vielä uudistuksilta, kun koko talo on muutenkin jatkuvassa projektitilassa.
Sali on kokenut monen monta muodonmuutosta harrastusvuosien aikana. Tässä on kokeilussa tummemmat mööpelit ja tila on vasta hahmottumassa. Kaakeliuunin paikkaakin voi minimaailmassa vaihtaa sisustukseen sopivaksi käden käänteessä, ei tarvitse välittää hormeista tai muista seikoista!
Sali on tärkeä paikka ja siellä sijaitsee paljon rakkaita tavaroita. Tässä mm. syntymäpäivä- ja joulukalenteriswappien aarteita. Jakkarassa ovat yhteiset nimikirjaimemme VKK. Eikös ole ihana!

Sali on siksikin tärkeä paikka, että sinne on kiva kattaa aina vuotuisia tapahtumia, kuten vaikkapa joulu. Tässä kuvassa Kurjenpolven asukkaat istahtamassa kahvipöytään.Tästä kuvasta minulla on myös 1:1 joulukortteja.
Ihana joulunaika! Pöydällä itse tehdyt joulutähti ja kynttilänjalka, Katjanliinin söpö tonttukaksikko, katosta roikkuu Rauhaniemen Kristiinan kranssi aitoine kynttilöineen, taustalla Piipan amaryllis etualalla joulukalenterista saatuja miniaarteita. Pöydän alla Hannan Manu-kissa ja ihan ensimmäinen pistelytyöni, villamatto.
Salissa esitellään usein tuoreita kättentöitä, kuten vaikkapa tässä tuolilla oleva silkille kirjottu tyyny tai sen alla puolipistelemäni matto.

Tässä pilkahdus salista, kaakeliuunin reunalla on upea Aution lasilintu sekä pikkuiset lasieläimet. Luulen, että keräilyinnokkaat neidit ryhtyvät kartuttamaan lasilintukokoelmaansa pikimmiten.
Kerttu-koiraa edelsi Kurjenpolvessa Sylvi-corgi. Taustalla näkyyRauhaniemen Kristiinan mahtava himmeli.
Verenpisara on omin kätösten tekemä, amppeli on Mustixin, tyyny tuolilla Rauhaniemen Kristiinan, peili seinällä Wooperin.
Salin yläpuolella sijaitsee Vailin makuukammari.
Vihreäraitaiset matot kuuluvat kesäaikaan, talveksi laitetaan villamatto.
Sali, kuten muutkin Kurjenpolven huoneet ovat alituiseen muutoksen alla. Meillä on nähtävästi Kurjenpolven neitien kanssa yhteinen intohimo mööbleeraukseen. Meillähän voisi olla yhteinen motto "tyytyväinen ihminen (nukkekotiharrastaja) on kehityksen jarru"!


Ei kommentteja: