sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Vienon tukka, nukke ja kanaset

Olen urakoinut viikonloppuna Vienon uuden tukan kanssa. Niin kaunis kuin hänen nutturansa onkin alkuperäisasussaan, Vailin sisaren frisyyriin kaipasin pöyhkeyttä ja kuohkeutta, jonka peruukki aikaansaa. Siispä Heidi Ottin valmisperuukki kynitään kolmasosaan ja liimataan nukelle päähän. Sitten vain neula ja lankaa ja ompelemaan. Muotoilin hiukset muutamaan osioon, joita kiersin kutakin niin että ne muodostivat helposti käsiteltävät suortuvat. Sitten ompelin hiussuortuvia sinne ja tänne, ristiin ja rastiin, vähän nutturakampauksen muotoon.

Kun ompeleita on riittävästi, ei lanka enää näy tukasta ja tukka pysyy tukevasti muodossaan. Leikkelin harittavat karvat pois ja sudin tukkaan vielä Fray Checkiä. Se pitää haituvat kurissa.

Tein viikonloppuna muutaman pikkunuken. Nämä ovat edelleen suosikkimineilyni, ohje on Marian.


Myös Kurjenpolven kanala sai vahvistusta, kun sain maalattua kolmannen kanan. Myös tämä on Cernit-rotua rautalankavarpain ja tuo maalaustekniikkani on nähtävästi aina sama: suditaan muutamaa väriä päällekäin ja sinne tänne.


Kurjenpolven kanalassa kaakatellaan mukavat pyhäillantoivotukset kaikille!

9 kommenttia:

Tippaliisa kirjoitti...

Kyllä nuo kanat ovat suloisia! Käyhän blogissani, sieltä löytyy tunnustus sinulle, ole hyvä.

Lotte kirjoitti...

Kylläpä Vienolla on tyylikäs kampaus :) Nuo kanaset ja nuketkin ovat niin somia, ja virkattu tyyny tuolilla on käsittämättömän kaunis!

Piipa kirjoitti...

Ihanat kanaset ja suloinen nukke!! Vienon tukka todella tyylikäs!!

Prija kirjoitti...

Juuri oikean näköinen kampaus Vienolla. Pikkunuket ovat suloisia.

Eliisa kirjoitti...

Aivan ihania kanasia! Ja nuo hiukset! Käsittämätöntä, miten saat ne taituroitua noin hienosti!

Tessa kirjoitti...

Vienon kampaus on kyllä hieno. Ihanasti muotoiltu:)

Reetta kirjoitti...

Tuo Vienon liivi on ihana! Millä tavalla olet sen virkannut/neulonut? Voisin kerrankin kokeilla itse. Ja millä langalla? Muuten tuo sinun kurjenpolvi ja kanaset ovat ihania! En vain ole tainnut kertoa sitä.

Reetta

Merja kirjoitti...

Piti vielä sanoa,että Vienon tukka on todella kaunis,vaatteet samoin!Tuon kohta sulle vaatettavaksi koko nukkepoppooni ;))

Julianna kirjoitti...

Upea kampaus! Ja niin suloinen tuo nukke taas!