sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Kanakoppi

Kanafarmaus edellyttää tietenkin asianmukaisen kanakopin valmistusta. Niinpä aikani Luksianian edistyksellistä kanakoppimuotoilua opiskeltuani päätin yrittää. Malli on siis kopioitu Riikan kanakopista niin hyvin kuin vain on osattu. Ja ei kun saha laulamaan! Puutavarana käytin Nukkekoti & Lelun arkkivaneria. Tässä kanan kanssa ihmettelemme, mitä tästä oikein tulee!

Ajattelin kerrankin tehdä kuvasarjan tekeleistäni, mutta kanakopinrakennus osoittautui niin haasteelliseksi, että kesken jäi. Seuraavassa kuvassa onkin jo valmista.

Osmovahasin puuosat, sinisävyinen on kyyhkynsinistä Osmoa, tumman värin nimi on "Eebenpuu". Liimasin kappaleet yhteen kuumaliimalla. Oikea liimaus olisi varmasti parempi. Etuseinämän liukuovi liukuu ihan oikeasti, siitä olen ylpeä! Kattoon täytyy hankkia vielä saranointi ja sisustaa koppi sisältä heinillä. Lisäksi puuttuu tuo luiska, millä kanat pääsevät nousemaan koppiin.


Klaara rohkeimpana on kiivennyt koppiin. Päivä paistaa takanurkasta, puutyötaitoni ovat kyllä heikot, pehmeät materiaalit ovat enemmän alaani.

Kanalassa on myös uusi jäsen, viikolla syntynyt pilkullisen kukertava, tuntematonta rotua edustava kananeito. Ihmettelee tässä Kurjenpolven kanafarmin menoa. Lakkasin kanaset, akryylimaali tuntuu sormiin siten miellyttävämmältä. Vaikkakaan eiväthän kanat oikeasti noin kiiltele.

Kaunis ja mukava sunnuntaipäivä mineillen takanapäin. Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!

10 kommenttia:

Kii kirjoitti...

Kyllä tuolla kelpaa kanojen asustella. Hieno koppi!

H / Lumimäellä kirjoitti...

Wau! Kerrassaan upea kanakoppi :)

Anonyymi kirjoitti...

Kot, kot... hienolta näyttää! Sama homma täällä, että vaihekuvia tulee otettua harvakseltaan. Kun oikein tekemisen vauhti on päällä, niin ei sitä muista eikä malta.

Auliina kirjoitti...

Hieno koppi, kyllä kanat siellä viihtyy :D

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän on oikein mielenkiintoista!

Piipa kirjoitti...

Todella upea kanala, nyt vain odottelemaan pikku tipusia :)

Maria kirjoitti...

Ai kun mukavan näköinen kanakoppi! ja herttaisia kotkottimia :)

Oikein mukavaa viikon alkua sinnepäin!

Maria kirjoitti...

Tunnustusta pukkaa blogissani ;)

Merja kirjoitti...

Hih,johan täällä on haudottu :))
Missäs sijaitsee Kurjenpolven piha?Onko sellainen ehkä tekeillä?
Pääsiäisenä varmaan nähdään pikku tipuja sekä maalattuja munia :P

Heli kirjoitti...

Siis nämä ovat vallan hienoja!!! Mielenkiintoinen kanala-projekti menossa:)