tiistai 7. elokuuta 2012

Proxxon soi

Hankin Proxxonin kuviosahan jo joitakin vuosia sitten. Tauko nukkekotiharrastuksesta vei Proxxoninkin komeroon, josta sen joku aika sitten kaivoin esiin. Se on kiva laite; yksinkertainen käyttää ja yllättävän paljon se antaa anteeksi aloittelevan puutyöntekijän erheille. Enemmän ompelukonetta käyttänyt yllättyy siitä, miten paljon vempeleelle pitää antaa aikaa tehdä työnsä. Siis ompelukoneellahan painetaan täysillä ja pysähdytään vasta sauman lopussa. Proxxonin kanssa mennään hissuksiin suostutellen. Lisäksi kurveissa erityistä varovaisuutta, muuten on terä linkussa ja kone jumissa.
Nämä tuolinkappaleet ovat osastolta keskeneräisinä laatikonpohjalta löytyneet. En muista ollenkaan, mistähän olen kaavan keksinyt? Sellainen minulla tähän tuoliin on, tein näitä Proxxonin alkuaikoina muutaman kappaleen.
Tässä valmis Osmolla vahattu tuoli. Dremeliä laulatin selkälaudassa, johon kolmella poranreiällä ja hiekkapaperilla muotoilin sydämen.
Tuoli otettiin Kurjenpolvessa vastaan ystävällisesti mutta hieman viileästi. Kaikenlaista se ehtii kötöstääkin, vaikka siivous on täällä edelleen vaiheessa? Hmph!

10 kommenttia:

minttumeirami kirjoitti...

Kaunis tuoli. Harkitsen jonkun vempeleen hankintaa, lehtisahallakin menee tietysti, mutta on hieman tuskaa...

Kikka kirjoitti...

Kaunis tuoli!
Minullakin on yksi malli Proxxonin sahoja ja toinen Einhell merkkinen.
Opettelua riittää!

Xandra kirjoitti...

Wat een prachtige stoel. Mijn complimenten..

Met vriendelijke groet,

Xandra

Lotte kirjoitti...

Onpa kaunis tuolimalli! Mullakin on proxxonin kuviosaha, mutta ihan erinäköinen kuin sun sahasi.

Eliisa kirjoitti...

Upeaa! Kaunis tuoli. Ja nyt tuli kateus ;) Mullekin Proxxon... vaikka yksi Unimat Englannista on tuolla sängun alla piilossa :) Heh, näyttää siis siltä, että sun koneella saa mitä vain aikaiseksi, mutta mun ei. Luultavasti syy on kyllä käyttäjässä!

Anita kirjoitti...

Hienoja huonekaluja olet tehnyt! Odotan malttamattomana omaa kappalettani kirjasta. Kohta kaikilla on pirttikalusto ja muuta kivaa à la Maria :-)

- Virpi kirjoitti...

Minttumeirami - tuo vehje tosiaan helpottaa hommaa!
Kikka - pitääpä konsultoida saha-asiaa, kiinnostaa sinun Proxxonmallisi. Harkitsen nimittäin jo toista.
Xandra - thank you! :O)
Lotte - kiitokset! Kuvastosta löysin myös erinäköisen Proxxonin. Ehkä malli on jotenkin muuttunut?
Eliisa -ei syytä kateuteen, vain hyvät ohjeet kirjasta ja saha laulamaan! Unimat-taitaa olla joku yleiskone, jolla voi tehdä mitä vain!
Anita - kyllä, kaikki vain tekemään pirttikalustoja! :O)

jirps kirjoitti...

Ooh, hieno tuoli! En ollut koskaan kuullutkaan tuommosesta kojeesta, mutta nyt mä kyllä tarvin sellaisen (kin)...

Illodina kirjoitti...

Ooooh, ihana tuoli! Ja mikä vempain! Olisipa upeaa osata tehdä itse noin kauniita huonekaluja. No, jonain päivänä ehkä. Onpa jotain mihin tähdätä :))

Marjukan minit kirjoitti...

Kivan näkööönen tuoli : ) Minulla myös tuo Proxxoni ja en meinaa malttaa antaa sen edetä hitaasti ja varmasti vaan varsinkin alkuaikoina sain usein sen terän linkkuun, poikki jne. : D