perjantai 31. elokuuta 2012

Kaakeliuuni

Tämä projekti nielaisi viimeisimmätkin rippeet Kurjenpolven vaatimattomasta puutavaravarastosta. On siis lähdettävä puukaupoille! Esittelen kuitenkin ensin kesän 2012 suurhankkeen (heh) eli kaakeliuunin. Innoittajana ja hyvin pitkälti mittojen, mallin ja maalaustenkin osalta mallina on ollut Mollamarin upea kaakeliuuni, joka minulla on onni omistaa. Tai itse asiassa omistan kaksikin, mutta tämän itse tekemäni innoittajana on nimenomaan tämä kaunotar.
Vaihekuvat ovat kaiken innostuksen keskellä jälleen jääneet pois. Aloitin kaakeliuunin liimaamalla uunin korkuisen ja uunin yläosan levyisen suorakaiteen muodon puulevyistä, joita minulla sattui olemaan. Lisäsin levyjä uunin alaosaan, jolloin siitä tuli massiivisempi. Valmiista listasta liimasin uunin hyllyn ja ylä- ja alakoristeen. Käytin kaakeliuunissani balsaa ja eri vahvuista vaneria. Paklasin koloset ja pyöristin nurkat.
Pohjamaalauksen tein pariin kertaan ja hioin maalausten kuivuttua. Siinä olisin voinut olla huolellisempi, koloset ja hutiloimiset näkyvät helposti lopputuloksesta. Sitten hauskimpaan vaiheeseen eli maalin sekoittamiseen. Maalasin uunin akryyleillä.
Sitten sitä tietenkin soviteltiin. Olisikos se sopiva tänne? Tämä huone tarvitsisi hieman terävöittämistä, kalusteiden päivittämistä ja muutenkin lisää yksityiskohtia.
Vai sittenkin teehuoneeseen? Ei, tämä on edelleen Kurjenpolven "päähuone" ja tänne pannaan parasta, siispä alkuperäinen Mollamarini jatkaa tämän tilan lämmittämistä.
Piirsin kaakelien rajat lyijykynällä.
Kaakelikuviot maalasin valkoisella. Lopuksi lakkasin uunin.
Myös kaakeliuunin kuvioissa otin mallia Mollamari-uunini kuvioista. Oma versioni on alkuperäiseen verraten kuin taaperoikäisen sutimaa. Itse tehden arvostus mestarin tekemää kohtaan vain kasvaa!  
Pientä vääntöä ja voilá - uuninluukut ovat paikallana. Luukku ja uunineduspelti ovat kuparia, osat naulasin messinkinauloilla uuniin kiinni.

Tässä vielä toisesta kuvakulmasta. Tässä uuniprojektin aikana olen murheekseni hukannut toisen kuvassa näkyvistä, kuvausrekvisiittana käyttämistäni kynttilänjaloista. En muista mistä ne olen ostanut, mutta pidän niistä kovasti. Siis tällä hetkellä vain siitä... Minulla oli kakluuniprosessissa  ahkerasti imuri mukana ja pelkäänpä pahinta, että kynttilänjalka on iäksi mennyttä.
Siellähän se on! Vailikin on jo touhukkaasti organiseeraamassa ja pöyhimässä tyynyjä. Tyytyväisiä olemme siis molemmat!

15 kommenttia:

Eliisa kirjoitti...

Voi miten ihana!! Sä kyllä saat mun innostumaan :) Miniatyyrityöt ovat siitä ihania, että pienellä kekseliäisyydellä saa upeaa jälkeä. Listaa sinne, vähän tuonne, nin malli on jo ihan erilainen. Valokuvasi ovat myös tosi hienoja. Harmittavasti kuvilla on aika iso merkitys bloggailussa. (kaikilta se kun ei onnistu, ja itse teos voi olla vaikka kuinka hieno, mutta hukkuu huonoon kuvaan ;) Kyllä Vailin kelpaa!!

Sonja kirjoitti...

Super! I really like it.
Have a great weekend
Sonja

omenapuu kirjoitti...

Todella kaunis! jotenkin olen aina ajatellut uuneja vain pyöreinä, tällaista pitää kyllä yrittää! Väri on ihana!

Veera kirjoitti...

Vautsi, hieno uuni tuli! :)

Tuulia kirjoitti...

Todella upea kakluuni! Kylä kelpaa tuon lämmössä lämmitellä. Minäkin tykkään väristä - tuo on semmonen mun vihreä.

Kikka kirjoitti...

Kakluuni sopii hienosti paikkaansa! Vaili on niin niin tyytyväisen näköinen!

Lissu kirjoitti...

Mulla on myös Mollamarin tuollainen uuni ja täytyy kyllä sanoa, että todella upealta näyttää myös sinun tekemä uunisi. Loistavaa työtä!

Leena kirjoitti...

Hieno!

iizu kirjoitti...

Siitä tuli kaunis kaakeliuuni! Kuvio on hyvin kaunis eikä näytä ollenkaan taaperon tekemältä. ;) Mukavaa syyskuuta Kurjenpolven väelle! :) iizu

pirrepirpana kirjoitti...

Upea!!! Värikin on just passeli tuohon huoneeseen!

minttumeirami kirjoitti...

Aivan ihana kakluuni! Harkitsen vakavasti tylsän hellan vaihtamista kakluuniin :)

Illodina kirjoitti...

Järjettömän ihana! Upea väri ja kaunis malli. Huokaus.

Craftland kirjoitti...

Der Ofen ist wunderschön.
Liebe Grüße Craftland

Anne kirjoitti...

Se on täydellinen. Värikin niin upea. Huuuoookausta, useapia!

Ulrika kirjoitti...

IIIIK miten ihana!!