sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Vaili vaihtaa keveämpään

Vaili on valinnut pukeutumiseensa varmalla maullaan pitkälti harmaan sävyjä. Vaatetusprojekti oli aika pitkä ja siitä on useampi bloggaus ja projektikuva . Vaatteet on ommeltu ja liimattu kasaan nuken päälle eli ne ovat saaneet sittemmin kelvata. Kivathan ne ovat, mutta luvalla sanoen aika harmaat ja kukapas nainen ei kaipaisi vaihtelua! Niinpä päätin aloittaa Vailin pukemisen vähän vaaleampiin väreihin. Kurjenpolvessa on aikamatkailtu aluksi 1900-luvun vaihteessa, mutta koska harrastus toi mukanaan paljon viehättäviä miniasioita  muilta vuosikymmeniltä, en ole välittänyt hermoilla totuudessa ja oikeissa vuosiluvuissa pysymisestä vaan olen antanut vain mennä ja tehnyt miniasioita jotka ovat olleet kivoja. 

No, Vailin asu on tässäkin valossa tuntunut vähän raskaalta ja harmaalta ja onhan se hänellä jo useamman vuoden jo ollutkin. Takki ja hame ovat ohutta villakangasta, alla on alusvaatteet, villaiset säärystimet sekä irtokaulus ja irtorannekkeet, jotka ovat kätevät naamioidessa hankalia aukkokohtia vaatteessa.

Tässä lähtökohta.
Tässä takki on raksittu takasaumastaan pois nuken päältä. Vaililla näkyy tässä kuvassa jo vähän kaulusta ja pitsisiä kalvosimia ranteissa. Ne aion jättää myös seuraavaan asuun.

Vaatteen teko alkoi kahdesta kappaleesta. Olen usein ommellut vaatteet suoraan nuken päälle, eikä niitä siis voi vaihdella. Kangas oli tosi jäykkää ja huonoa, helposti purkaantuvaa vuorikangasta. Ei toiminut oikein millään!

Tässä puku alkaa jo vähän hahmottumaan. Muotoilen hihoja ja miehustaa kun se on nukelle puettuna, se on mielestäni helpompaa.

Muutama työvaihe ja tässä ollaan. Ompelin mikronappeja miehustaan ja vanhasta puvusta irrotettiin rusetti. Koru on lahja ja saa olla kaulassa aina.
Seuraava työvaihe vei mennessään ja hameen teosta ei ole minkäänlaista tilannekuvaa. Hamekangas on swappiaarre, joka sopi kauniisti puseron väriin.  Tässä tähyillään Kertun kanssa näkymiä Kurjenpolvesta ulkomaailmaan.
Hameeseen ompelin sisäänottoja vekeiksi, liimasin helman käänteen ja pujottelin sinne lankaa, jolla kiristin pieniä vekkejä lisää, jotta helma olisi vähän eläväisempi ja liikkuvamman näköinen.

Uudessa asussa myös Kristiinan maalaamat kauniit kengät pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

5 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Vaili näyttää oikein tyylikkäältä uudessa asussaan. Huolellista työtä olet tehnyt!

tiinan kammari kirjoitti...

Tosi kaunis Vaili uusine vaatteineen.
Ihanaa kun mini-innostus nostelee päätään täälläkin :)

Lotte kirjoitti...

Tyylikäs asu tämäkin! Tykkäsin kyllä kovasti edellissestäkin :)

- Virpi kirjoitti...

Kiitos teille! :O)

pirrepirpana kirjoitti...

Oi miten herttainen ja tyylikäs rouvas immeinen!