torstai 14. elokuuta 2008

Pikkunuket

Viime viikkoina meillä on muovailtu ahkerasti Cernitiä. Marian pikkunuket-ohjeen mukaan muotoilin pieniä nukkevartaloita. Muovailu oli hauskaa ja välillä onnistui ihan hyvinkin. Muovailussa kivaa oli, että selvästi kehityin, onneksi tässäkin hommassa välillä aina onnistuu, sitten taas jaksaa yrittää. Alla pari pikkuista nakupelleä, punapäältä pilkistelee vähän rautalankaa. Kuva ei kerro, mutta tummatukkaisen tytön pää liikkuu! Onnistuin jotenkin tekemään sellaisen barbimaisen kaularakenteen (vahingossa...) ja päätä voi tosiaan liikuttaa ees taas. Akilleen kantapääksi on ennenkin muodostunut maalaaminen. Voi tuska, miten pieniä ovat maalattavat kohteet ja miten vapiseva, kömpelö ja valtaisa on lapio, jota kädekseni joudun kutsumaan! Maalaus menee prinkkalaan, tulee suttua ja tuhrua vaikka kuinka olen kieli keskellä suuta. Harmillista! Mekoiksi kietaisin pitsiä, vyönä on ohut silkkinauha jossa solki. Näitä on niin ihana tehdä, kun niistä tulee hauskoja persoonia. Ja kun yrittää katsoa kokonaisuutta ja unhoittaa viikset ja muut rannut, joita maalaukseen tottumaton käteni saa aikaiseksi niin ihan persooniltahan ne näyttävätkin.

8 kommenttia:

Lotte kirjoitti...

Aivan ihastuttavia mini-nukkeja! Hyvin olet saanut kasvot maalattua! Ja niin kauniit mekotkin :)

Itse olen kerran yrittänyt nukkea tehdä massasta ja juuri tuo kasvojen maalaus sai mut päättämään, ettei ikinä enää ;D

HoO kirjoitti...

IHANIA! Ihania! IHANIA! Siis kerta kaikkisesti todella sieviä. Vaili taitaa olla innokas nukkekeräilijä(?) Kirjoituksesikin oli niin hauskaa luettavaa :)

Heli kirjoitti...

Onnittelut hienosta suorituksesta! Yritin minäkin muotoilla, osoittautui tosi vaikeaksi!

anja kirjoitti...

Söpöjä nukkeja Vailin keräyskohteena, vai ovatko kenties lapsuuden leikeistä peräisin?

Maria kirjoitti...

Apua miten ihania persoonallisuuksia teille on syntynyt! :) Tosiaan se kasvojen maalus on tosi hankalaa ja vasta siinä vaiheessa nukke herää eloon, että millainen tästä nyt tulikaan :D

Marcelle kirjoitti...

Onpas söpösiä ukkeja :)

Marcelle kirjoitti...

siis nukkeja :)

Piipa kirjoitti...

Kertakaikkisen täydellisiä ja ilmeikkäitä nukkeja ja vaattetkin niin suloisia!!!