sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Vailistako kanafarmari?

Kurjenpolven sisätiloissa ei etene: huone, joka oli ensin tutkimushuone, kirjasto, alivuokralaisen huone, mitä milloinkin, on jäissä. En keksi sen funktiota, se ei tunnu luontevalta kun sitä yritän kalustaa joksikin. Nyt siellä säilyy kaikenlaista tarpeellista työkalua ja varastoin sinne kalusteita, jotka menevät muualle.
Olen miettinyt sinne alivuokralaistakin tai vaikkapa siskoa Vailille, toisen makuuhuoneen kalustaminen voisi olla kivaa... en tiedä, mikään ei kolahda oikein kunnolla ja mysteerinä tämä edelleen säilyy. Ideoita vastaanotetaan!

Olen aikaisemminkin maininnut Kurjenpolven basement-tarpeesta. Vaikka ei huoneita, mutta sellainen kunnon korotus, että talo vähän nousisi. Ja kun olisi kellarikerros, sen voisi tehdä hieman taloa leveämmäksi, näin olisi pihakin! Ihastelen aina Schleich-eläimiä, mutta en ole niitä hankkinut, kun en ole keksinyt mitään syytä niiden keräämiseen. Kaikkeenhan pitää olla aina hyvä syy... Mieheni toi kauppareissultaan minulle kuitenkin kerran kanan ja minä ostin hänelle kukon. Ja siitäpä se idea lähti - Vailihan voisi ryhtyä kanafarmariksi! Kaunis kanakoppi pihan perälle, kanasia sinne tänne nokkimaan ja komea kukko. Sieviä heinäisiä pesiä, munia ja tipusia!

Siispä tuumasta toimeen ja pusertelemaan Cernitiä pölyiseksi ja tahmaiseksi. Tällainen oli paiston jälkeen lopputulos - saanko esitellä Klaara, ruskea kana:


Klaara saa pintaansa vielä maalia, kun olen saanut tutkiskeltua, millaisia kanoja sitä onkaan. Ja sitten voisi ryhtyä suunnittelemaan kukko Komean haaremiin vielä muutamaa typykkää.
Klaaraa muovaillessani tuli taas eläväisesti mieleen, miksi mineilen: rentoutus jotain tällaista tyystin tulosvastuutonta tuskarrellessa on ihan täydellinen!

7 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Onpa soma Klaara! Kanala-ajatus kuulostaa muutenkin kerrassaan viehkolta. :)

Mitä siihen ylimääräiseen huoneeseen tulee, niin älä huoli - joskus tulee joku idea, joka tuntuu just hyvältä. Siihen saakka voi aina vain tuumia... pesutupa? käsityöhuone? kirjasto?

krizze kirjoitti...

Oi, ihastuin vallan tuohon sisarideaan: miten vinkeästi Vaili Orvokki ja siskonsa Lyyti Lemmikki yhteis(kana)talouttaan pyörittäisivätkään...huimaa!

Eliisa kirjoitti...

Oletpa tehnyt todella hienon kanasen. Ajatus pikku-kanalasta on tosi kiva.

Minustakin tuo sisar-ajatus on tosi hyvä. Ostat toisen mummun ja tuunaat vähän, samaa näköä saa kuitenkin olla. Jos ei sisarelle huonetta, niin tee siitä vierashuone. Siinähän voi sitten olla vaikka mitä. Käsityöhuonekin kuulosti ihan hyvältä idealta.

Tiina kirjoitti...

Toi kanala-juttu on ihana!!! ja älä huoli, kyllä sille tyhjälle huoneelle joskus joku käyttö löytyy, ihan varmasti ;o)

Piipa kirjoitti...

Talon kokonaiskuva on niin kaunis!!! Sisko idea kuulostaa ihanalta ja kanala myöskin!

Kii kirjoitti...

Kanatarha sopisi hyvin Vailille. Ja Klaara on komea kanaparven alku.

HoO kirjoitti...

Hih! Melkein huvitti kun luin kanafarmari-ideasta - itse olen miettinyt omalle 1:12-mummolleni samaa jobia ;) Toinen asia mikä oli hassunhauska, niin että meillä on ollut oikeasti kotona Klaara-niminen elävä kana ja Elvi(ira) oli sen kaveri. Olivat kylläkin valkoisia kanoja. Sitten meillä oli myös Lyyli-, Hilma- ja Hilppa-nimiset ruskeat kanat, Piiperö-tipu sekä Anton-kukko! :)

Ja ai niin! Tärkein oli unohtua - kanasi on upeasti massailtu! Odotan innolla näkeväni muitakin :)