sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Vailin vaatetus jatkuu

Syksy lähestyy ja Vailin pukemisessa täytyy pistää töpinäksi. Edessä on nimittäin lähtö jokivarresta ja matka Suomen Turkuun. Tästä enemmän kuitenkin tuonnempana.

Vaihdoin kuin vaihdoinkin Vailin hamekankaan samaan villaiseen kuin takkikin. Pliseerauksia ompelukoneella, kun en oikein muuta keksinyt pintaa elävöittämään. En ole nyt ihan varma tästäkään, mutta nyt täytyy hyväksyä tämä ainakin toviksi ja keskittyä viimeistelyyn - hihat, kaulus, napit/korut ja tietysti tukka, joka alkaa pikkuhiljaa hapsottamaan kaiken pukemisen ja riisumisen jälkeen. Olen tismalleen Auliinan kanssa samaa mieltä: Vailista muotoutuu ihan väkisin aktiivinen seniorikansalainen tältä vuosisadalta, jopa vuosituhannelta. Vaikka kuinka yritän työntää Vailia sadan vuoden takaiseen muottiin, eihän se siellä pysy vaan ponnahtaa takaisin! Alistun ainakin toistaiseksi Vailin tahtoon, katsotaan, jos asusteilla saisi lookia pikkuisen vanhahtavammaksi.
Tässä vielä tunnelmakuvaa Vailista Ulvon ja Sylvin kera teehuoneessa. Kuvassa ovat myös DHE:n tuolit, joihin minulla on sohvakin. Nämä tulevat jonnekin muualle, eivät siis tähän huoneeseen.

Valo osui niin kauniisti Susannan tekemään kasviin, että laitan kuvan tähän iloksenne. Vaililla on selkeästi myös tuo romanttinen puolensa, sen huomaa täällä makuuhuoneessa! Tässä kuvassa olevat jutut olen esitellyt jo aiemminkin, nukkea lukuunottamatta swap- ja markkina-aarteita.
Ja sitten loppukevennys: Kun avaan nukkekotini oven, en koskaan tiedä mikä yllätys siellä odottaa. Usein tapaan isosilmäisiä kirkasvärisiä otuksia, jotka kellivät ammeessa, sängyssä tai muuten vain rennosti ympäri taloa. Tämä näkymä ei ollut nukkekodissa vaan asetelma löytyi kukkapöydältä. Peipposet saivat pussillisen dinosauruksia. Toisella oli vyötärölle kiedottu pitsilaatikostani kaivettu pitsi ja kaulassa vaaleanpunainen rusetti. Hirmuliskoillakin on pehmeä puolensa; Rex oli tällaisissa hommissa:

7 kommenttia:

Lissu kirjoitti...

Kylläpäs Vaili näyttää tyylikkäältä uusissa vaatteissaan! Minullahan on tulossa joskus se kustavilainen kartano, mutta en halua, että siellä eletään vanhaa aikaa vaan tätä aikaa, silti kustavilaisten huonekalujen ympäröimänä...

Piipa kirjoitti...

Tuo viimeinen kuva on sitten hulvaton!!! :D Paperinukkejahan siellä ollaan selvästi leikkaamassa :)
Vaili on niin tyylikäästi ikääntynyt rouva! Vaatetus on onnistunut ihan nappiin. Hänestä tulee mieleen rouva, jolla on nahkaisessa käsilaukussaan pastilleja ja kankainen nenäliina :)
Minäkin olen yrittänyt nukkekodissani tiettyä aikakautta pitää yllä, mutta annoin periksi (väkisin sinne niitä mini Tildojakin on työntynyt..hih!). Nukkekoti saa mielstäni olla paikka, jossa asiat ovat niin kuin itsestä tuntuu. Omien haaveiden ja keräilyjen luoma, persoonallinen pienois maailmansa!

Taiju kirjoitti...

Vaili on saamassa kyllä hienon ja huolellisesti harkitun ja valmistetun asukokonaisuuden, joka sopii hänelle mainiosti!

Lotte kirjoitti...

Sekä pikkuinen jakkara, että vailin hame ovat oikein onnistuneita! Tuollainen "roikkuva rusetti", joka Vaililla on kaulassa, on kyllä ehdoton. Kuuluu tyyliin!

Olet onnenpekka, kun omistat tuollaisen Marian kirstun :)

Riikka kirjoitti...

Harmaa asukokonaisuus sopii Vailille oikein hyvin. Tuo pliseerattu hame on tosi tyylikäs!

Chrisse kirjoitti...

Ja Vailista taas niin hellyytäviä kuvia, hänhän poseeraa kuin ammattimalli konsanaan.
En ole kyllä nähnyt Rexiä koskaan noin kiltin näköisenä, kolmen pojan äitinä olen "törmännyt" siihen aika monta kertaa :)

Kristiina kirjoitti...

Heh heh, vai on Vaili matkustamassa Suomen Turkuun! Kylläpä vanhalle neidille onkin tulossa tyylikkäät matkavatteetvaatteet. Säät ovat täällä etelässäkin jo sen verran koleat, että parasta on laittaa myös villahousut jalkaan, ettei vain vilustuisi matkalla.

Rauhaniemen Eufrosyne-rouva keekailee edelleen pitsialusvaatteissaan, koska en ole ehtinyt pariin viikkoon tehdä sen suhteen mitään. Meillä on ollut hoidossa 2-vuotias lapsenlapsemme, ja tältä pieneltä iki-liikkujalta ei ole saanut hetken rauhaa minihommille. Nyt on elämä taas normalisoitunut ja aion jatkaa rouvan vaatettamista.