sunnuntai 16. elokuuta 2009

Tuolit ja ihanuudet

Tänään tein vielä kaksi tuolikokeilua. Sahauksessa alkaa selvästi jo taito karttua, eikä teräkään katkea enää ihan joka käänteessä. Kysymykseni edistyneemmille nikkareille: millaisilla työkaluilla tuolin saa liimattuoa suoraksi? Käsipelillä tuolin osia yhteen puristaen lopputulos jää aina vähän lenkuksi ja toispuoleiseksi. Pitäisi olla joku systeemi, jolla osat voi puristaa yhteen suoraan. Sitten ihanuuksien esittelyyn: Vieno on saanut punatukkaisen neidon toveriksi punamekkoisen neidon. Ihana Marian tekemä pikkunukke täydentää Vienon kokoelman. Se on niin kaunis! Marian käsialaa on niin ikään kuvassa näkyvä hieno punottu jakkara sekä aivan hurmaava pikkusänky nukeille. Ihania, niin suloisia juttuja! Vieno on selvästi myös ihan haltioissaan!

Pikkuinen nukensänky tarvitsee vielä pienet petivaatteet.

Tässä nämä söpöläiset vielä lähikuvassa. Olen kartuttanut kokoelmaani vielä ihan mielettömällä nahkasohvalla, Marian käsialaa sekin. Kameralla oli kuitenkin niin suuria vaikeuksia saada esiin pehmeän nahan sävyä ja sohvan kaunista muotoa, että kuvaan uudelleen paremmalla valolla. Ah, kyllä pienet asiat voivatkin suoda suuren onnen! :O)

8 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Täälläpä on taas kaikkia ihanuuksia!

Ciili kirjoitti...

Hienoja nuo tuolit! Olispa mullakin noita tollasia puutyöjuttuja... :)

Niin ja siitä Yahoosta että kestikö sulla että ne tunnukset alko toimimaan? Mulla on menny jo monta päivää eikä mitään tapahu... Se vaan ilmottaa että mä en olis rekisteröityny sinne... On vähän outoo, pitäiskö yrittää rekkaa jollain toisella koneella tai jotain...

Lotte kirjoitti...

Kylläpäs nuket ovatkin suloisia!

Sohvasta olen kyllä aika kateellinen sulle ;) Se oli upea!

Maria kirjoitti...

Nuo tuolit on tosi kauniita! Mä olen liimannut ihan käsipelein kaikki. Jos liimattavat on sellaisia että voin avuksi käyttää tasaista pintaa, olen liimannut ensin pahviin suorakulman, jonka avulla sitten liimauksista tulee tasaisemmat.. yleensä siis kyllä tuo ei onnistu. Olen nyt ihastunut uusiin Tacky Gluen liimoihin, koska niillä liimaus onnistuu paljon helpommin. Nappaa heti kiinni.

Lissu kirjoitti...

Kauniit tuolit <3

Merja kirjoitti...

Hauska nukensänky!Vieno taitaa olla aika nukkekeräilijä ;)

Eija Luoto kirjoitti...

Tämä kyllä rohkaisee yrittämään puutöitä, tuolit on ihan kivan näköiset. Ja muutkin mitä sinulla esillä on. Talosta tulee kaunis.

sirpa kirjoitti...

Mahtavia kuvia, tuolit on tosi hienot! Tuolin kokoaminen onkin vaikeimpia hommia. Siksi mie suosin malleja (heh), joissa on istuinosa leveämpi kuin jalkaosa, silloin jalkojen liimaus onnistuu istuinosaan tukien. Myöskin erikokoisia palikoita, joissa on suorakulma kannattaa keräillä talteen, ne on hyvänä apuna monessakin kokoamisessa. Oikeestaan täytyy vähän niinkuin yrittää liimata kaikki osat kerrallaan. Tärkeintä on, että vastakkaiset osat on just saman kokoiset/muotoiset keskenään, eli sahaamisessa on oltava tarkkana. Tuossa siun mallissa voisi hyvinkin liimata apukiilat (suorakulmat) istuinosan alapuolelle näkymättömiin.