perjantai 10. heinäkuuta 2009

Julkisivuremonttipohdiskelua

Arkkitehtuuria tai taidehistoriaa laajasti tunteva herkkä henkilö voi järkyttyä tästä postauksesta, näin varoituksen sananen alkuun.

Tjaahas, kun aikansa pohtii yksikseen, eikä pääse puusta pitkään, lienee paikallaan julkistaa aatoksensa täällä. Eli olen pitkään suunnitellut Kurjenpolven julkisivulle uutta ilmettä. Pidän usein talon ovia kiinni, että pölyt ja kutsumattomat vieraat pysyvät poissa. Siksi silopintainen julkisivu on vähän tylsää katsottavaa. Siis ajattelin kivetystä sinne, laudoitusta tänne ja väriä pintaan. Minulla on jemmassa kiviefektimaali, johon lisäksi vaalea keltainen sävy ja tätä olen suunnitellut taloon laittavani. Mutta mitä muuta? Muuttuuko julkisivu nyt sitten kummemmaksi, paitsi silopinta rosoiseksi? Haluaisin siihen yksityiskohtia, jotain mukavaa katseltavaa. Plus ongelma; kiviefektimaalini ei varmaan riitä koko taloon, sillä on nimittäin tehty myös keittiöremppa.
Olen tullut siihen tulokseen, että KP:n arkkitehtuuri vastaisi ehkä lähinnä Yrjönaikasta englantilaista, jos nyt ei olla nöpönuukia ja tartuta yksityiskohtiin. Oikeasti KP on kai tanskalaisen nukkekotidisainerin mielikuvitusta, mutta minun maallikkosilmääni eniten ehkä kuitenkin tällaista tyyliä edustava:

Ja tässäpä sitten KP koko komeudessaan, minusta yhtymäkohtia on, ainakin verratessani sitä vaikka ihaniin Tudor-taloihin tai uudempiin Viktoriaanisiin.


Tässä kohtaa apua tarvitaan! Mihin sutisin kiviefektimaalini? Siitä tulee hieno rappausjälki, joten sen käyttäisi mielelläni. Arvelisin sen riittävän ainakin puoleen taloon. Mutta mitä muuta, voisiko alaosassa tai yläosassa olla jotakin muuta ja jos niin mitä? Kellarikerros taloon tulee, kun joskus sellaisen saan rakennettua eli sen voisi ottaa tässä jo huomioon.

5 kommenttia:

Piipa kirjoitti...

Suunnitelmat kuulostavat hienoilta ja talo kuvien välillä on kyllä paljon yhteistä. Tuo alaosan tiiliverhous näyttäisi Kurjenpolvessakin hienolta :)

anneve kirjoitti...

Jaa, ah kyllä on vaikea sanoa,... mutta kyllä tiiliverhous alaosassa näyttää hyvältä kuten kuvissa.. ja onkos se tuleva alaosa kovin ikkunallinen/esim. kauppatarkoitukseen tms. voi olisiko se enemmän kellarimainen siihen sopivine toinintoineen...?

Virpi kirjoitti...

Niin, olisiko kiviverhous tosiaan ratkaisu... Kellarikerroksesta ei tule ehkä ollenkaan sellaista käytettävää tilaa vaan vähän niin kuin kivijalkaa. Mitä mieltä olette, mistä aloittaisin tiiliverhouksen? Ensimmäisen kerroksen ikkunoista? Toisen kerroksen puolivälistä? Yhtä kysymystä! :O)

Nanna kirjoitti...

Laitoin itse sitä kiviefektimaalia talon alimpaan kerrokseen, eikä se riittänyt edes siihen...nyt yritän metsästää sitä lisää...sieltä firmasta ei vastata minun sähköposteihin...:( Mutta todella hienoa, ja aidon näköistä jälkeä maalilla saa aikaan eli suosittelen ehdottomasti!

Maria kirjoitti...

Mietiskelin tiiliverhousta alaosaan ja jos se alaosa olisi hivenen leveämpi.. saisi aika näyttävät raputkin tehtyä kuten joissakin basementeissä on.. ja aika hauska yksityiskohta olisi jos talon rappaus olisikin jostakin nurkasta "lohjennut ja tiilet näkyisivät sieltä.. itse suunnittelin tekeväni sellaista pintaa jossakin vaiheessa Välitaloon.. sammalointi katollakin olisi kiva