torstai 25. kesäkuuta 2009

Kesäkuulumisia!

Kävin alkukuusta pienen työreissun Helsinkiin. Koko matkan hauskin anti näkyy tietysti tässä kuvassa! :O)

Susanna tarjoutui ystävällisesti opastamaan minua pääkaupunkimme parhaisiin paloihin näin miniharrastajan silmin. Minimaailmasta haettiin ensin kassilliset tuliaisia ja tietysti pari kivaa juttua itselle. Sitten matkasimme HobbyPointiin, jossa en ole koskaan aikaisemmin käynyt. Käynti ei käynyt viimeiseksi, nyt suuntaan tuonne ihan ensimmäiseksi seuraavalla kerralla. Aivan ihania juttuja, joista en ole kuullutkaan koskaan! Susanna tuntee kaikenmaailman tökötit joilla saa vaikka mitä ihmeitä aikaiseksi. Sellaisen asiantuntijan kanssa tuolla kannattaakin käydä, silmäni olivat teevadin kokoiset joka hyllynkulmalla, kun sain asiantuntevaa selvitystä kunkin purnukan toimintakyvystä. Aivan ihana kauppa! Susanna piti myös huolen Minimaailman jättimäisestä tuliaiskassista, joka tahtoi unohtua käsistäni kaiken keskellä. Viimeinen etappi oli Hobboks, joka kruunasi päivän. Olipa uskomaton rivistö nukkekotikirjallisuutta! Nautiskelimme teekupit ja keksit ja selailimme kirjoja. Mikä taivas, tuonne menen taatusti toistekin!

Lopuksi tutustuimme tarkemmin vielä Ben&Jerrys Cherry Chocolate-jätskimakuun Stockmanilla. Olipa se iltapäivä, kiitos Susanna, otamme tämän uudelleen seuraavalla kerralla!

Ja sitten vähän Kurjenpolvenkin asioita. Tovi sitten ryhdyin pistelemään tätä pientä mattoa. No, siitä tuli näin pieni, vaikka olin laskenut saavani siitä ison maton teehuoneeseen. Tästä tulee sitten pöydänedusmatto, täytyy etsiä vielä ohjetta isompaan malliin. Ohjeen löysin Auliinan blogista.

Käykääpä katsomassa Auliinan upeaa mattoa! Ja sitä miten väreillä mattoihin saa aivan tyystin erilaisen ilmeen! Helsingin tuomisina näkyy Hua Mei-sarjan sivupöytä, jonka ostin itselleni. En ollut ajatellut ollenkaan ryhtyä keräämään tuota sarjaa, mutta olikin livenä kaunis ja se sopii KP:n teehuoneeseen. Myönsin itselleni luvan ryhtyä kartuttamaan sarjaa tähän huoneeseen. Seuraavaksi tarvittaisiin sohva ja jonkinlainen kaappi.

Pöydällä lisää omia tuliaisia, Reutterin koristelamppu. Nämä(kin) vetoavat minuun, vaikka niihin ei tule valoakaan. Tykkään kaikesta Reutterista!

Hobbypointista ostin materiaalit ulkoremonttiin! Susanna esitteli minulle tämän struktuuritökötin, johon voi lisätä haluamansa värisävyn. Lopputuloksesta tulee sellainen rapattu. Kurjenpolvessa alkaa siis ulkoremontti, kunhan pääsen toteutusasteelle suunnitelmassani.
Kurjenpolvessa on kaikki vähän hyrskynmyrskyn. Keittiössä oli irronnut huuva joka on nyt liimauksessa. Lisäksi mielessäni rupesi kaihertamaan keittiön tapetit. Pitäisikö sinne lisätä puolipaneeli.. vai mitä keksisi! Lisäksi ei haittaisi, vaikka seinät olisivat valkoisemmat. Huoneet ovat niin syvät, että takaseinää ei tahdo nähdä, jos valot eivät ole päällä.

Laitan tänne kuvat myös taloutemme toisesta nukkekodista. Keskimmäinen peipposeni on ilahduttavan innostunut nukkekotimaailmasta ja järjestelee tomerasti Pikkaraistensa Lundbya. Tavarat ovat pääosin Kurjenpolvesta lainassa. Tänne kurkkaan monesti, koska täälä on usein tosi suloisia ja hauskoja asetelemia - isä-Pikkarainen kylpemässä tai lapset tekemässä jotakin. Äiti on tietysti aina keittiössä.

Pikkaraiset saavat elantonsa herkkukaupan pidosta. Herkkukauppa on rakennettu Meän Tyärten Minihuushollit-kerhomme keijuboksiin.

Koska olemme jo ohittaneet juhannuksen, lienee juuri sopiva aika keskittyä joulusuunnitelmiin! Juu-juu! Olen aikaisempina vuosina osallistunut Nuket-listan joulukalenteriin, mutta nyt haluaisin tehdö sen useiden harrastajien kanssa vaihdellen. Siis siten että minä teen sinulle luukun ja sinä minulle. Lisäksi Pikkaraisharrastajani toivoo samanlaista kalenteria kuin äidillä, joten rakentelen hänelle sitten sellaista myös. Tätä täytynee nyt suunnitella! Jos sinulla on vastaavia suunnitelmia ja haluaisit joulukalenteriparikseni, vinkkaa, niin vaihdetaan kalenteriluukkuja yhdessä!

5 kommenttia:

krizze kirjoitti...

No kylläpä olikin kerrassaan herkullisen kuuloinen (ja näköinen) Stadin reissu! Ja pätevä opas tuo Susanna ;).

Erittäin kauniin maton olet pistellyt, värityskin ihan nappiin!

Susanna kirjoitti...

Pöytä sopii tuonne kuin nappi nenänpäähän.. :)

Kaipaatkos niitä pistelymalleja, vai löytyikö se kirja hyllystä?

Eliisa kirjoitti...

Kiitos Virpi, että olet jaksanut käydä kommentoimassa "Mäkiskänkin" sivuilla.

Sinulla on täällä niin herkullisia kuvia vanhoista rouvista, upean , upean ristipistomatonkin olet tehnyt ja houkuttelevaa tarinaa Helsingin reissusta. Minä en ole käynyt missään noissa liikkeissä, ja tuli olo, että on päästävä. Tämä sun päivitys sai itselle olon, että Mummulaani voisin vähän keskittyä ja sain myös pientä motivaatiokipinääkin. TUolla ompelukoneen vierellä on kuitenkin toinen haasteellinen juttu menosssa 1:1, ettei millään ehdi. Onneksi on Forssan messut!

Valokuva sinusta ja Susannasta on todella mainio. Iloiset miniatyristit :)

Reetta kirjoitti...

Hmm? Missäs se joulukalenteri postaus on? Tässä ennen tätä se oli. Ja nyt sitä ei näy. Oletko vahingossa kadottanut sen vai? Häh?

Aino kirjoitti...

Onpas teillä ollut hyvä reissu! Mun täytyy kyllä varmaan kaapata tuo Suski joskus myös mukaan naapurista HobbyPoint-retkelle, niin hyviä juttuja olette sieltä löytäneet. Vaikka siellä vierailenkin usein, niin ei niiden kaikkien purkkien ja purnukoiden sisällöstä pääse perille kuin pitkällä kokemuksella...