keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Pistoja, pistoja

Nyt on aika fanfaarien! Melkein todistettavasti olen aloittanut tämän Doloresista ostamani hienon jugendhenkisen mattopistelyn yli vuosi sitten. Muistan hehkuttaneeni Nuket-listalla pistelytahtiani ja sitä, että pistelyn tuoksinnassa loppui jo lankakin kesken. Sain sekä Unnalta että Marja-Leenalta erittäin ystävällisesti lisää villaa pistelyihini. No, pistelin ja pistelin, mutta täytyy sanoa että kaikesta kuvittelemastani huolimatta olen hidas... Yli vuosi on vierähtänyt, mutta tulos on nyt tässä! Taustakangas on neulattu valmiiksi ommeltavaksi ja hapsua on vähän harjoiteltu reunaan. En kuitenkaan enää malttanut, vaan alla kuva työstä. Chrisselle kiitoksia esimerkkinä olemisesta, Chrisse pisteli samanlaisen maton, hieman nopeammin tosin...Vaan annas olla, kun hidas pääsee vauhtiin! Pistelin samaan hengenvetoon em. ajankohtana aloittamani tyynyn ja tein siitä vielä pari variaatiota eri väreissä ja vähän isompana. Isot tyynyt on reunustettu Doloresista tilaamillani nauhoilla.


Sitten iski hurja pistelyinnostus ja tilasin tämän kirjan, lisäksi tilasin: DRYSDALE, ROSEMARY:MINIATURE CROCHETING, MCBAINE, SUSAN:MINIATURE NEEDLEPOINT RUG sekä GRAY, FREIDA:DOLLS HOUSE FURNITURE. Tulossa on siis lisää pistelyjä ja kirjontaankin aion syventyä.

Ja lopuksi vielä tekemäni tilkkupeitto, joka arvotaan seuraavassa Meän tyärten minihuushollit-nukkekotikerhomme tapaamisessa.

20 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

...että sielläkin on iskenyt pistosvimma; niin täälläkin! Upeaa jälkeä taas kerran. Matossa on ihan sairaan iso homma, joten kyllä se aikaa vie. Mihin meinaat laittaa sen? Itsellänikin on valmiina yksi jugend-matto, joka odottaa vielä paikkaansa. Tyynytkin ovat kerrassaan söpöjä!

Lotte kirjoitti...

Matto on mahtava!!! Kyllä kelpaa fanfaareja soitella ;D

Mutta, nuo tyynyt... huokaus... niiiiin kauniita, ettei henkeä saanut ihan heti vedettyä ollenkaan :)

HoO kirjoitti...

Voi että! Siis aivan ihastuttavia ovat kaikki. Matto on taianomaisen kaunis ja tyynyt saivat minut huokailemaan ihastuksesta.

Tilkkupeitto on kyllä myös niiiiiiin soma - voi kunpa onni minua suosisi! ;)

anja kirjoitti...

Hieno matto kerrassaan - niin sekä tyynyt tietysti myös- Voi kunpa itsekin joutais joskus tuon homman aloittaa. Mutta nyt tuli taas kerran jotain aivan muuta työn alle. Nukkekoti vie mua omia aikojaan...

Maria kirjoitti...

Aivan ihan matto!! Nuo ovat niitä nukkekodin aarteita.

Varjoyrtti kirjoitti...

Kylläpä on todella komia matto, jotain tuollaista pitää suunnitella tulevaisuudessa Potinperäänkin. Fanfaareja täältäkin ja kyllä kannatti :D

sirpa kirjoitti...

Puistattaa pelkkä ajatuskin, pistely oli niin rankka kokemus. Mutta kauniita ne on, ah! Sait sentään kokonaisen maton aikaiseksi ;)

Marisa kirjoitti...

Kylläpä sä ootkin pistelly menemään :) Kaunis matto ja tyynyt!

Eliisa kirjoitti...

On siinä kaunis matto! Ja tyynyt myös tosi suloisia.

Piipa kirjoitti...

Iik miten ihana!!! Todella kaunis matto, kuten tyynytkin!!!

Anu W kirjoitti...

Moikka pitkästä aikaa! Sinulla on tullut tänne tuhat ja sata uutta ihanaa asiaa! Silmät pyöreinä ihastuksesta täällä katselen aarteitasi... :)

Aino kirjoitti...

Upea matto! Aivan kerta kaikkiaan. Vau.

Inkivääri, Finland kirjoitti...

Voih, miksihän näen maton paikalla vain ruudun? Tyynyt ovat hienoja ja se mattokin varmaan...

Merja kirjoitti...

Ihastuttavia nää pistelyt ja siksi ja muutenkin päätin antaa Kurjenpolvelle palkinnon...se löytyy täältä: http://mummonkamari.blogspot.com/

Anni kirjoitti...

Kauniita nukkekoti käsitöitä.

Chrisse kirjoitti...

Onneksi olkoon Virpi, kun sait mattosi vihdoin valmiiksi! Arvaas tuliko vähän vouhka olo, kun kehuit, että olen ollut ihan esimerkkinä sinulle. Minä, jonka jutut meinaavat jäädä aika usein vaiheeseen. Pikkusen on nyt kyllä nokka pystyssä :)
Mattohan on tietysti tosi hieno, mutta sinäpä tekaisit sen lisäksi vielä kauniit tyynytkin. Ja upea tilkkupeitto on menossa arvontaan. Tekisi mieli taas tehdä joku ristipistotyö, mutta olen toistaiseksi juuttunut kirjontaan ja virkkaukseen.

leilukka kirjoitti...

Onpa taidokkaita töitä.Käyn täällä välillä vierailemassa koska sinulla on kivat sivut ja siksi olet blogini linkeissä.
Blogistani voi nyt myös tilata nukkekotiin tekemiäni keramiikka astioita. Käyppä vilkaisemassa.
a taidokkaita töitä.

leilukka kirjoitti...

Tulipa vähän tekstiä päällekkäin edelliseen Sorry !

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upeita töitä kaikki! ihastuin todella noihin suloisiin tyynyihin, ihanan hempeät värit :)

t. Linnea Villa Linneasta

Tuula kirjoitti...

Ah ja voi! Upea matto ja tyynyt myös. Aina hiukan yrittelen tuota pistelyä minäkin, mutta ei oikein hermo riitä. Siispä syvää kunnioitusta tältä suunnalta.