tiistai 29. heinäkuuta 2008

Forssan markkinat

Niin, otsikon mukaisesti aloitin peipposteni kanssa kesälomaretken kohteena Forssa. Koska lähes järkiään ovat etelän kohteet hyvin syrjäiset meiltä katsoen, puksuttelimme ensin junalla pääkaupunkiseudulle, jossa yövyimme. Markkinoita edeltävänä päivänä haimme vuokra-auton jolla kurvasimme työväentalon pihamaalle vähän ennen kymmentä. Eikä yhtään liian aikaisin! Siinä unohtuivat arkihuolet kun pelmahdin muiden kiihkeiden harrastajien mukana markkinoille sisään ja ihan ensiksi Marian upeille apajille. Ja vaikka olin aika nopea, muutama ihanuus meni sivu suun. Saalis oli kuitenkin kaiken vaivan väärti, katsokaas vaikka:

Kuvassa ovat ostokset Marian pöydästä, poislukien ihana pannulappu ja todella suloinen virkattu reppu. Sitten hieman lähemmin:

Putkiradio on niiiin ihana, samoin kuin kello. Kahvipurkkia olen himoinnut siksikin, että minulta uupuu väritulostin. Pikkuinen luuta on sievä!

Visakoivuinen hylly on pinnaltaan todella kaunis, sitä voisi katsoa ja hivellä vaikka kuinka kauan. Pelargonia vaikuttaisi olevan kerrotumpi lajike verrattuna omiin tekeleisiini. Virkkaukset ovat tosi taitavasti tehtyjä!

Entäpäs sitten tämä taideteos! Niin hieno, koristemaalaukset ovat tosi monikerroksisia ja kauniisti tehtyjä. Aivan upea! Arvoitukseksi jää, kuka Aila on, liekö Vailille sukua?

Arkku on erittäin kaunista käsityötä, myös sisällä on hienoa maalausta.

Ihan kaikista hankinnoista paras on kuitenkin tämä! Näin nuket Marian blogissa aiemminkin ja ihastuin niihin heti. Ja kun näin tämän, oli se kyllä rakkautta ensi silmäyksellä. Maria kertoikin hauskan jutun tämän historiasta, nukkejen valmistus oli aiheuttanut kulmakarvojen kohottelua perhepiirissä. Nukke on todellinen kaunotar ja silti sellainen humoristinen, aivan ihana pikkuinen aarre!

Tässä neiti sievänen nojailee hyötyostokseen: paksu patja Vailin pielukseksi.
Kyllä näiden kanssa saa taas vietettyä tovin jos toisenkin Kurjenpolvea sisustellen. Arkusta sain lisäksi ajatuksen hankkia Vailille seuraa, löytyisköhän hänen kauan kadoksissa ollut sisarensa tms., kun nyt tuo nimikoitu kirstukin on talossa....
Susannan pöydästä ostin tämän ihanan köynnöskasvin ruukussaan. Tosi kaunis! Susannalla oli muitakin todella hienoja kasveja. Jahka / jos joskus saan Kurjenpolveen piha-alueen, Susannan ruukkupuutarhakasvit ovat ihan must!

Lotan pöydässä oli myös kaikkea ihanaa, nappasin itselleni purkin mansikkahilloa. Paremmalla kameralla saisi kuvattua hillon seassa olevat mansikkasattumat. Todella ihana tämäkin!

Nämä astiat ovat tietysti Wooperilta. Nuo kannut ovat aina tosi vetoavia, voin ylpistellä jo aika hienolla kokoelmalla niitä. Purkkeihin yritän rakennella jonkinlaisia kukka-asetelmia. Tuo turkoosi väri on tosi namu!

Sitten vähän materiaalihankintoja Doloresista ja Nukkekoti&Lelusta. Vasta myöhemmin muistin, mitä olin todella aikonut ostaa, mm. Scenic Wateria vesikokeiluihin. Ostoslistalta jää nyt kuvaamatta mm. peltijuna, jonka toin kotiin tuliaisiksi sekä äitini ostama hauska koira -50luvulta. Peipposilla oli kullakin kassit täynnä mm. Bratz-nukkeja, näiden vaatteita, poneja sekä huvittava M&M`s mankka, joka toimii. Taivas varjele, ovat tulleet siis äitiinsä tässäkin suhteessa - itsehillintä on vaikeaa houkutuksien keskellä! Onneksi junaliput takaisin oli jo ostettuna, joten pääsimme aarteinemme vielä kotiin.

Kaiken huumaavan ja hurmaavan tavaran keskellä oli lisäksi ihana tavata teitä blogitutut nukkismaailmasta! Oli mukavaa yhdistää kasvot kommentteihin ja blogeihin. Toivottavasti tapaamme taas ensi kesänä, ensimmäinen kerta Forssassa jäi mieleen mukavana ja Forssan markkinoille on päästävä ehdottomasti uudelleen!

11 kommenttia:

Marisa kirjoitti...

Ihania ostoksia sinullakin! Tuo Marian arkku on sitten kaunis, kuten muutkin! Oli kiva tavata kasvotusten :)

Lotte kirjoitti...

Voi, Virpi... olenko mä näin sokea ollut :( Mä näin sut kauempaa, mutta en kuolemaksenikaan muista myyneeni sulle mitään... miten VOI ihminen olla näin sekaisin!

Ihania ostoksia jokatapauksessa olet tehnyt :D

anja kirjoitti...

Sielläpäs on oltu ison kukkaron kanssa liikkeellä ;)

Piipa kirjoitti...

Oi jospa oisin saanut olla mukaana ;) No toivottavasti ensi kerralla sitten.
Upeita ostoksia oltkin tehnyt ja tuo suunnitelmasi Vailin kaverista kuulostaa mielenkiintoiselta!

HoO kirjoitti...

Voi ei!!! Nyt täytyy kyllä myöntää, että olen kateudesta vihreä katsellessani ihania ostoksiasi! :) Kerkesit Marian pöydästä ostamaan mitä upeimpia juttuja! - varsinkin Marian radio ja arkku harmittavat edelleen kun jäin niistä paitsi, mutta ehkä sitten ensi kerralla ;)

Taiju kirjoitti...

Ihania ostoksia olet tehnyt! Itseäni harmittaa etten päässyt mukaan, koska ostosten lisäksi tuollaisissa tapahtumissa on oikein mukavaa tavata ihmisiä, joiden blogeja seurailee... seuraavalla kerralla sitten! Taiju/ Villa Madlena

Merja kirjoitti...

Ihania juttuja oot löytänyt!
naurattaa lukea teidän reissusta lasten kanssa,kuulostaa niin samanlaiselle kuin meidänkin etelän reissut.Junaan ängetään mitä ihmeellisimpien pakaasien kanssa...meilläkin oli kerran paljettiverho mukana.... :)))

Merja kirjoitti...

Niin ja hei..jospa arkun maalauksessa esiintynyt "Aila" on se Vailin sisko....?

Maria kirjoitti...

Oli tosi tosi kiva tavata!!! Ja jotenkin niin mukava tietää minne omat tekoset päätyy :)

Auliina kirjoitti...

Hienoja ostoksia olet tehnyt...ei sillä että olisin kade, mutta miksi mun naama silti vihertää... ;)

Kristiina kirjoitti...

Oletpa tehnyt onnistuneita kauppoja ja ihania löytöjä! Itse en päässyt Forssaan, kun 2-vuotias lapsenlapsemme oli meillä hoidossa juuri silloin.