lauantai 19. syyskuuta 2009

Lappu poikineen

Joulukalenterivaihto lähestyy ja kaikenlaista pientä sinne on jo kasassa. Tässäpä patalappusia, jokaisen nukkekodin keittiössä tarpeellinen juttu. Ompelulankaa ja olematon koukku työvälineinä.

Hattu hienostelijoille. Mallasin Kurjenpolven neideille, mutta he ovat liian käytännöllisiä tällaisiin hattuihin. Ehkä joulun alla jostain nukkekodista löytyisi hienostuneempi leidi tätä kantamaan.

Naltsut on aina ihania, erityisen söpöjä ne on näin pieninä. Omilla peipposillani on tällaiset taskussa koulutiellä, tuovat kuulemma turvaa. Nuorimmaiseni, eskarilainen, siis vielä vauva, ei millään olisi halunnut lähteä retkelle maatilalle. Onneksi mukana oli nalle, joka oli kovasti innostunut lampaista ja muista eläimistä. Päivästä olikin tullut oikein kiva!

Meän tyärten Minihuushollit-kerhomme kokoontui jälleen, allekirjoittaneen vetämä jakkaranvalmistus aiheenamme tällä kertaa. Askartelimme jakkaroita kirjan Dolls`House Furniture Easy-to-make projects in 1/12 scale, kirjoittanut Freida Grey, ohjeilla. Omani ovat vielä koristemaalauksia vailla. Ne ovat aina haaste, en millään tohtisi ruveta sörkkimään pensseleineni näitä. Käteni vapisee ja jälki on karmeaa. Ellen keksi kuvioksi sitten jotakin äärimmäisen minimalistista.


Laitan vielä jonain päivänä tänne kuvan Ressu-kokoelmastani, jota tämän päivän jälkeen voi jo kutsua melkein kokoelmaksi! Minulla on nimittäin n. 35-vuotias Snoopy-pehmo, joka on ollut minulle erityisen rakas lelu ihan pienestä pitäen. Nyt sama Ressu on keskimmäisemme ehdoton unikaveri. Ilman sitä ei uni tule! Löysin vuosia sitten kirpputorilta saman valmistajan isomman ressun ja tänään kirpparilta pikkuressun! Kolme pehmeää Snoopya siis. Lisäksi minulla on kaksi lasista pientä, hyvin halvalla kirpparilta ostettua, varmastikin kiinalaisvalmisteista, koriste-Snoopya. Tykkään Ressusta! Ja Kaustisesta kanssa, kurkkaas vaikka seuraavaan postaukseen! :O)

7 kommenttia:

Cilla kirjoitti...

oi! Hurjan ihania. Varsinki noi pataplaput :) ♥

Maria kirjoitti...

Herkullisia virkkauksia! Ressu on kyllä ihana, kuten Kaustinenkin :) Mun mielestä se Ressu koirankopilla lentämässä on niin hauska :D

HoO kirjoitti...

Oih ja voih. Ihastuttavia juttuja jälleen Virpi! Patalaput ovat todella herkullisen värisiä ja nallet ihan mielettömän upeita - kuten myös hattu!!

Tykkään myös Ressusta ja Kaustisesta. Ovat varsinkin hellyyttäviä hemmoja ;) Ja teidän linnut myöskin! Hyvä tuo Kaustinen pullavadilla, hih!

Heli kirjoitti...

Ihania minejä olet tehnyt ja raheistasi tuli kyllä kauniit:)

Oltiin muuten samalla kirpparilla tänään, mutta kerkesit livahtaa johonkin kulman taakse, enkä ehtinyt moikata;)

Virpi kirjoitti...

Kiitos Cilla! Mineily on niin ihanaa rentoutusta tuosta arkielämästä, mutta varsin vähän aikaa sille on. Nuo patalaput ovat hyvä lääke tähän! :O)
Maria - tarkoitat siis Punaista Paronia! Se onkin tosi hyvä! Joe Cool on myös yksi suosikeistani. Ressulla on hyvä filosofia!
HoO ja Heli -kiitokset! Ressu muuten löytyi just sieltä.

Reetta kirjoitti...

Ihania! Voi kun itselle tuo virkkaus ei ole noin helppoa :( Mutta onneksi muut osaa :)

Merja kirjoitti...

Onpas oikea värikimara patalappuja!mulla on myös ollut snoopy-pehmolelu ja muuta "sälää" tykkäsin siitä kovasti pienenä.ja miksei vieläkin ;)