maanantai 29. maaliskuuta 2010

Kaktus & Co.

Mineilysormi alkaa kevään myötä syyhyämään, huomaan! Mukavaahan se on. Nämä Wooperilta saamani rakkaat kulhot ovat puhutelleet viime päivinä ja keksin, että ne voisivat toimia ruukkuinakin. Eilen iski sitten yhtäkkinen tarve ryhtyä kaktusta tuskartelemaan. Inspiraatio löytyi Marian aikaisemmin tekemästä kaktuksesta ja tällainen tuli omastani, multa vielä purkista uupuu mutta ihan hyvin piikkipalleroni sinne istuu:

Ja mikä hauskinta, mineillä ei taaskaan tarvinnut yksin! Täytyy sanoa, että olipa taas mitä hauskimmat mineilyiltamat omien peipposten kanssa - naurua piisasi! Muisteltiin myös nuorimmaisen "Gaagaa" eli ihan kammottavaa kaktusrumilusta, joka kerran tuli vastaamme kirpputorilla. Se oli istutettu läpinäkyvään oluttuoppiin ja muoto oli, no, joku olisi voinut saada siitä joitain mielleyhtymiä... Kieltäydyin maksamasta rumiluksesta kahta euroa peipposten ruinutessa kuorossa, mutta kaktuksestaan eroon tahtova myyjä kai kuuli enkelikuoroni ja kiikutti Gaagan tuoreelle nuorelle emännälleen. Saimme sen siis ilmaiseksi, vaikka en olisi sitä vapaaehtoisesti ottanut, vaikka minulle olisi maksettu. Siitä asti se on meitä ilahduttanut, on hyvin elinvoimainen, kasvaa omintakeiseen muotoon ja kellahtelee kumoon. Mutta Gaaga on edelleen ainoa huonekasvimme, jolla on nimi! :O)

Nämä kaksi kukkivaa kaunotarta tehtiin taikataikinasta. Nuorimmaisen pylväsmallin kanssa oli tekeminen, taikataikinamme oli kai vähän löysää, kun pylväs ei meinannut millään pysyä pylväänä uunissa!

Tänään lähti synttäritoivotus eräälle erittäin taitavalle naiselle, kerron myöhemmin, mitä pakettiin sujahti!

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Voi miten suloinen pikku kaktus ja niin sopiva upeaan pieneen ruukkuunsa!

Kristiina kirjoitti...

Tosi liikuttava, ihana!

HoO kirjoitti...

Tosi ihania :) Olisipa muuten hyvä kerhoaskartelukin!

Heli kirjoitti...

Voih, tällaisia pitäisi tosiaan tehdä kerhossakin!
Hienoja tuli noista mosaiikkitöistäsikin!!